Брайтън и Стоук си разделиха по точка в мача от 12-ия кръг на Висшата лига, завършил при резултат 2:2. Двата тима предложиха интересни 90 минути, в които на два пъти “грънчарите” повеждоха, но домакините не се предаваха и в отговор възобновяваха равенството.  По този начин новакът в първенството продължи добрата си серията от пет мача без загуба.

Ерик Максим Чупо-Мотинг откри резултата в 28-ата минута, а в 44-ата Паскал Грос изравни за Брайтън. Секунди обаче бяха необохдими на Стоук отново да вземе аванс над съперника си, след като Курт Зума се разписа в добавеното време на полувремето. Брайтън отново бе догонващ в резултата, но едва след 10-ина минути от началото на втората част отново изравниха с гол на Хосе Искердо.

В 10-ата минута Дейл Стивънс пропусна отлична възможност да открие резултата. Той отправи далечен шут и въпреки че контактът му с топката беше много добър, тя изсвистя на сантиметри от лявата греда.

Две минути по-късно Раян Шоукрос засече с глава центрирана топка от пряк свободен удар, но опитът му беше брилянтно париран от вратаря на Брайтън Матю Райън.

В 20-ата отново Шоукрос се вдигна над съперниковата защита, за да отклони прецизно центриране към вратата. Стражът на домакините обаче за втори път осуети опита му.

Резултатът бе открит в 28-ата минута на двубоя. Джердан Шакири намери с блестящ пас Ерик Максим Чупо-Мотинг, който се измъкна от противниковата защита и изпрати топката право в долния десен ъгъл на Матю Райън.

Брайтън стигна до изравнителното попадение в 44-ата минута на срещата. Дави Прьопер навърза няколко от футболистите на Стоук и проби отдясно, а след това пусна успореден пас към открилия се Паскал Грос. На свой ред полузащитникът на Брайтън оплете кълбото в мрежата с перфектен удар по трева.

Щастието на домакините обаче бързо-бързо бе помрачено. В последните секунди от полувремето Курт Зума прониза за втори път мрежата на Матю Райън. Ерик Чупо-Мотинг се пребори отлично с глава за центрирана топка в наказателното поле. След това 23-годишният французин се хвърли самоотвержено в опит да засече и успя да го стори, забивайки с глава кълбото в горния ляв ъгъл зад застиналия вратар. Toва бе първо попадение за преминалия под наем от Челси Курт Зума с фланелката на “грънчарите”.

Още в самия старт на второто полувреме равенството за втори път бе възобновено.

В 60-ата минута отново Курт Зума бе главно действащо лице, но този път в негативен план. Той не се справи добре при изчистването на центрирана топка в наказателното поле и тя попадна в Глен Мъри, който пусна към освободилия се Хосе Искердо. Полузащитникът отправи удар, който бе блокиран от Кевин Вимер, но при добавката не сбърка и мушна топката отблизо в далечния ъгъл.

В 69-ата минута Джердан Шакири опита удар от границата на наказателното поле, който се мина на сантиметри от дясната греда. Това бе и последното по-интересно положение през второто полувреме.

Така двата тима си поделиха по точка и запазват позициите си в класирането. Стоук е на 15-ата позиция с 13 точки, а новакът Брайтън е на 9-ата с 16.