Отборите на Брайтън и Уотфорд завършиха при резултат 1:1 двубоя си от 26-и кръг на Висшата лига. През първото полувреме Абдулай Дукур откри резултата за "стършелите", но през втората част Адриан Мариапа си отбеляза автогол и възстанови равенството, което до последния съдийски сигнал остана непокътнато. 

Срещата започна добре за гостите, които наложиха играта си още от първите минути. В 19-ата Абдулай Дукур материализира натиска им след страхотен пробив и мощен удар от вътрешността на наказателното поле, с който преодоля Матю Райън и изведе "стършелите" напред. 

Брайтън не се притесни от инкасираното попадение и се втурна в нападение. Соломон Марч преодоля противниковата защита и нанесе удар от точката на дузпата, който обаче се оказа неточен и вратарят отрази с лекота. 

В началото на втората част Есекиел Скелото нанесе бомбен удар от границата на пеналтерията, но топката премина встрани от целта. 

В 77-ата минута Аарън Муй пое страхотен извеждащ пас и отправи удар към долния ляв ъгъл, но Бен Фостър се отличи с брилянтно спасяване. 

Секунди по-късно Адриан Мариапа имаше нещастието да прати топката в собствената си врата в опит да избие центриране. 

Така и двата отбора продължават да се борят за оставане във Висшата лига, тъй като Брайтън остава 15-и с 27 точки, а Уотфорд е предпоследен с 24 точки.