Отборът на Евертън постигна страхотен обрат при гостуването на Уотфорд, извоювайки победа с 3:2 в двубой от 25-тия кръг на Виспата лига.

"Карамелите" бяха тотално надиграни през първата част на срещата, губейки с 0:2 до добавеното време на частта след голове на Адам Масина и Роберто Перейра за "стършелите". 

Именно в добавеното време обаче дойде шокът за Уотфорд. След две изпълнения на ъглов удар от страна на Гюлфи Сигурдсон на правилното място се оказа Йери Мина, за да изравни резултата на 2:2 до края на една луда първа част. 

В 71-та минута положението за Евертън се влоши, след като Фабиан Делф си изкара втори жълт, респективно червен картон и остави своя отбор с 10 души. 

Въпреки това обаче гостите все пак се добраха до победата в последната минута на мача. След бърза контраатака Ричарлисон намери Мойс Кийн на стрелкова позиция, но нападателят не уцели топката чисто. Въпреки това обаче тя попадна в краката на Тио Уолкот, който я заби на празната врата, за да направи резултат 3:2. 

По този начин Евертън излезе на 9-та позиция, с актив от 33 точки след 25 мача. Уотфорд, от своя страна, остана предпоследен, с едва 23 пункта, на 2 от спасителната зона.