Тод Боули все още е в първата си година, след като стана собственик на Челси, но той вече работи с трети различен треньор, който е начело на клуба. Решението да се уволни Греъм Потър изненада мнозина, но още по-изненадващо беше замяната му с бившия мениджър на "сините" Франк Лампард на временна основа. И според The ​​Sun той е имал някаква необичайна помощ с решението, като телевизионният водещ Джеймс Кордън е дал на Боули някои съвети относно назначаването.

Кордън очевидно е консултирал приятеля си Боули относно решението да върне Лампард в клуба в качеството му на временен служител и домакинът на The Late Late Show даде своето одобрение. Бившият капитан на Челси загуби първия си мач начело на Челси от Уулвс с 0:1 при втория си престой като мениджър на "сините".

Въпреки големите разходи през лятото и януари, Челси е 11-и във Висшата лига, на 17 точки от четвъртия Манчестър Юнайтед. Американският собственик пръсна над 600 милиона паунда през първите си два трансферни прозореца, докато Челси привлече 17 нови играчи.