Неделната вечер за феновете на Арсенал е претърпяла неочакван край след големия успех над Манчестър Юнайтед с 2:0. Освен триумфа над „червените дяволи” част от феновете на Арсенал са провели 90-минутна среща със сина на собственика на клуба – Джош Крьонке.

Той се е срещнал с представители, които имат акции в клуба, потвърждавайки че политиката на клуба е за дългосрочен, но траен успех. Директорът е потвърдил, че „доверието трябва да бъде изградено с време”. Това е казано, след като е бил запитан за завръщането на големите клубни традиции в състава на "топчиите", свързани с печелене на големи форуми.

За първи път един от фамилия Крьонке се среща с привърженици на годишното генерално събиране. Идеята е била инициирана лично от Джош. Притежателят на сезонен билет на „топчиите” Ахил Виас споделя: „Призовахме него и семейството му да се ангажират сериозно, а той бе доста честен и открит с нас. Това е окуражаващо”.

Крьонке е потвърди, че цел №1 пред борда е преследване на успехи навсякъде, а точният човек за тази нова ера е мениджърът Унай Емери. Синът на Стан Крьонке е потвърдил, че преговорите с Мончи са на 99% завършени, като той ще е новият спортен директор на „топчиите”. Испанецът ще получава по 2,5 млн. паунда на година и ще е част от цялата футболна работа в отбора – от академията до първия тим.

Фамилията е пряко ангажирана с успешния Ел Ей Рамс в НФЛ. „Овните” стигнаха до финала на тазгодишния СуперБоул, който бе загубен от Пейтриътс. Въпреки това развитието на бранда от Калифорния е впечатляващо, като феновете на Арсенал се надяват този проект да се приложи и в клуба на „Емирейтс Стейдиъм”. На срещата с феновете Джош Крьонке е обещал на феновете да се ангажират чести срещи, на които да се обменят идеи за развитието на клуба.