Борнемут и Рединг изиграха спиращ дъха мач за лидерската позиция в Чемпиъншип. „Черешките“ направиха пълен обрат от 0:2 до 4:2 и се настаниха на първата позиция в класирането, измествайки „кралските поданици“.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Всичко започна отлично за гостите, които получиха правото да изпълнят дузпа още в четвъртата минута. Зад топката застана Лукас Жоао, който реализира в долния десен ъгъл на Ашмир Бегович.

Последваха равностойни минути, в които двата тима имаха шансове да отбележат, но нов гол не падаше.

Това все пак се случи в края на първото полувреме, когато в 42-ата минута Рединг удвои преднината си. Овие Ежариа се възползва от грешка на домакините, след което намери с прекрасен пас Сони Алуко, който хладнокръвно реализира във вратата на Ашмир Бегович.

Дълбоко в добавеното време на първата част Рафаел отрази решително удар на Джуниор Станислас.

Борнемут стартира агресивно втората част и в рамките на три минути възстанови равенството. Първо в 56-ата минута Доминик Соланке се разписа с глава, а три по-късно Дейвид Брукс изведе Арно Данджума, след което нападателят реализира хладнокръвно покрай Рафаел.

Домакините покачиха оборотите и в 77-ата минута пълният обрат бе факт. Люис Кук отправи плътен изстрел от дистанция, след което топката се докосна в напречната греда и влетя в мрежата зад Рафаел. Страхотен гол!

Това не бе всичко в този луд мач и в 88-ата минута Доминик Соланке се възползва от грешка на вратаря на Рединг, след което напредна и хладнокръвно реализира в горния десен ъгъл.

До края на двубоя Ашмир Бегович се намеси решително при две опасности пред вратата му, но до нов гол не се стигна.

По този начин Борнемут измести Рединг от първата позиция в Чемпиъншип и е лидер с актив от 23 точки.