Спекулациите за бъдещето на Оле Гунар Солскяер в Манчестър Юнайтед не спират. Общо взето през ден-два и най-вече при негативен резултат норвежкият специалист е сменян. Това се случи и след отпадането на „червените дяволи“ в турнира за Купата на Лигата. Юнайтед падна 0:1 на „Олд Трафорд“ от Уест Хем. А след мача Солскяер отново бе „уволнен“, но по-любопитното е новото име, което се спряга за треньор на Манчестър Юнайтед! Това е... Кристиано Роналдо.

Според бившия треньор на Тотнъм Тим Шерууд португлецът съвсем скоро ще бъде треньор и ще започне кариерата си в сегашния си тим. „Виждам Роналдо като треньор на актуалния си отбор. Това ще стане до 18 месеца. Изборът му ще е естествен в момента, в който спре с футбола. Ако Юнайтед спечели Висшата лига, Шампионската лига, ФА Къп, Солскяер вероятно ще остане. Но ако това не се случи, мисля, че ще има нов треньор", смята Шерууд.

Gulliver/GettyImages
86 снимки

Той е убеден в твърдението си от момента, в който е видял как Кристиано дава указания на отбора от треньорската скамейка в последните минути на мача с Йънг Бойс в Шампионската лига. „Ако чувства, че трябва да дава указания от пистата, е нужно да го оставят да го прави. Няма нищо лошо в това и Солскяер трябва да го приеме. Вече сме го виждали на европейското първенство през 2016 година да ръководи тима от скамейката. Момчето ще бъде треньор, убеден съм в това“, завърши Тим Шерууд.

Иначе Солскяер смята, че играчите му са положили достатъчно усилия по време на мача с Уест Хем. „Чуковете“ спечелиха на „Олд Трафорд“ за първи път от 14 години и взеха реванш за загубата в Лондон няколко дни преди това. Солскяер обаче не вижда вина в неговите футболисти, които след лошото начало са започнали да играят добре.

„Началото отново беше лошо, след което трябваше да коригираме нещата. След това играхме добре в дълги периоди. Статистиката по принцип не означава нищо, но когато имаш 27 удара, знаеш, че момчета са положили достатъчно усилия. Не създадохме много чисти възможности, но подложихме под натиск съперника. Мейсън Грийнууд имаше един голям шанс, но понякога целият натиск не води до нищо. Разбира се, в последните минути трябваше да се хвърлим с всички сили напред и те можеха да ни вкарат отново“, обясни той. „Искахме да продължим, но сезонът е дълъг. Всички положиха усилия. Не мога да виня играчите за отношението им. Предстоят ни големи мачове и това е решението, което взехме.

Още сме в началото на сезона и знаем, че ни предстои дълго пътуване. Шампионска лига, ФА Къп, Висшата лига – ще има много мачове. Трябва да продължим да правим това, което се опитваме, и да постигаме резултати. Началото на сезона е ОК, като изключим отпадането от тази купа, което не е приятно. Освен това не постигнахме добър резултат в първия ни мач в Европа, но сме готови за събота“, заяви Солскяер. „Имаше дузпа срещу Джеси. Не можеш да дърпаш така шортите на съперника, когато си на земята. Марк Нобъл нямаше късмет в неделя, когато пропусна дузпата, но сега извади такъв“, добави той.