Собственикът на Евертън Фархад Мошири в следващите дни ще пристигне във Великобритания, за да даде началото на голямата чистка в отбора след проваления сезон.

Сагата продължава: Рууни напусна тренировка на Евертън

„Карамелите” финишираха на 8-о място, което исторически погледнато не е чак толкова лошо, но мащабните инвестиции през лятото на 2017-а година целяха най-малкото участие в Лига Европа, а дългосрочната цел е място в заветния топ 4. В нито един момент подобно нещо не бе по силите на Евертън, поради което се стигна до уволнението на стартиралия кампанията мениджър Роналд Куман и пристигането на Сам Алърдайс. Идването на Големия Сам имаше позитивен ефект след тежкия период при временния наставник Дейвид Ънсуърт, ала това бе само в началото. Впоследствие „карамелите” се върнаха към познатото си непостоянство, което било ясно послание до Мошири, че е време за бързи и безмилостни решения.

С мощна чистка по високите етажи стартира революцията в Евертън

Според „Дейли Мирър” именно Алърдайс ще бъде първият, който ще научи, че времето му е изтекло. Английският специалист ще бъде изгонен заедно с всички членове на своя щаб. Кой ще го наследи е съвсем друг въпрос, като витаят слухове за легендата Микел Артета, който до този момент работеше като помощник на Арсен Венгер в Арсенал.

Според други източници Мошири води преговори и с наставника на Порто Серджо Консейсао, като е изразил намерение да удвои сегашната му заплата (около 1,7 милиона паунда годишно) и да плати освобождаващата му клауза.