Преди началото на сезона Евертън пръсна стотици милиони, за да се подсили и да атакува дори Шампионската лига. Вместо това, "карамелите" изиграха пореден невзрачен сезон и ще гледат европейския футбол по телевизията. 

Това не се е харесало на боса Фархад Мошири, който ще стартира мащабна чистка още от понеделник. Най-големите ѝ жертви ще бъдат мениджърът Сам Алардайс и президентът Бил Кенрайт, твърди вестник "Сън". 

Този следобед срещу Уест Хем Големия Сам ще изведе мърсисайдци за последно, а от понеделник ще е отново на борсата. Той ще получи обезщетение от 6 млн. паунда за уволнението си, а с него ще си тръгне и абсолютно целият му щаб. 

По-интересно е напускането на Кенрайт. Той е в клуба вече 30 години и беше човекът, който го спаси от финансов колапс в най-тежките времена с политиката си на стегнат бюджет. Именно той беше и човекът, който приветства Мошири на "Гудисън парк". 

Но иранецът има разногласия с него в начина на ръководене на клуба. Според Мошири, Кенрайт е идеален за борещ се за оцеляването си клуб, но не и за такъв с амбиции, какъвто вече би трябвало да стане Евертън. 

Затова двамата ще се разделят, официално като приятели, а босът ще назначи млад и дързък екип, който да се бори за място в четворката на Англия, подпомаган и от мащабните инвестиции на собственика. Мошири вече е хвърлил 280 млн. паунда в Евертън, но не се свени да изхарчи още няколко пъти по толкова.