Наби Кейта е подновил пълни тренировки на „Мелууд” в петък, докато Алисон Бекер и Дивок Ориги правят позитивен прогрес в своите възстановителни програми. Това призна лично Юрген Клоп на брифинг преди мача с Челси от шестия кръг на Премиър лийг.


Гвоздеят на рунда в Англия може да гледате на живо от 18:30 часа българско време, а дуелът на „Стамфорд Бридж” може да гледате на живо по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.


Кейта се възстановява от травма в адукторите, която го мъчи още от първия полуфинал в Шампионската лига през миналата година. Травмата му се усложни по време на тренировка преди дуела за Суперкупата на Европа срещу Челси през миналия месец, но гвинеецът вече е обратно с групата на европейския футболен шампион.

Същевременно Клоп подсказа, че Алисон и Ориги напредват уверено във възстановяването си. „Наби Кейта се завърна към тренировките с отбора. Днес той бе за пръв път заедно с момчетата. Алисон прави голям прогрес, но все още изчакваме. Той имаше добра тренировка с треньора на вратарите – Йон Ахтерберг, но все още не тренира с отбора”, коментира Клоп за Алисон.

„Състоянието на Ориги го следим ден за ден и е така от първия ден на болките му в глезена. Как можем да се справим с болката и тези работи. Ще видим, но засега е твърде рано, така че не знам какво ще ми каже медицинския щаб за него. Не мисля, че ще е готов за Челси, но нека не го отписваме”, акцентира 52-годишният мениджър на Ливърпул.