Поведението на клуба от Висшата лига Нотингам Форест бе критикувано от бившия съдии и футболисти след загубата на отбора от Евертън с 0:2. Форест имаше претенции за три неотсъдени дузпи в мача в тяхна полза, но повечето специалисти смятат, че реакцията на клуба не е била добра.

Поражението остави Нотингам на 17-а позиция - на 4 точки зад 16-ия Евертън, който има и мач по-малко. Лутън Таун е с една позиция по-надолу и с една точка по-малко.

От Нотингам Форест бяха бесни от неотсъдените дузпи, а веднага след края на мача публикуваха позиция в социалната мрежа X, в която обвиняват отговорния за ВАР (системата за видео асистенция на съдиите) Стюарт Атуел, че е фен на Лутън.

Бившият съдия Марк Клатенбърг, който работи за Форест като анализатор на съдиите, нарече решенията "шега".

"Една от тези три грешки щеше да бъде достатъчно тежка. Но трите са шега и ето защо Нотингам Форест може да се чувства жертва за още една загуба, в която нито едно решение не бе в ползва на отбора", написа Клатенбърг в "Дейли Мейл".

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Гари Невил обаче го призова да подаде оставка от Нотингам Форест. "Ако той е видял написаните думи, които поставят под съмнение интегритета на съдията, обвинявайки го е, че е почитател на друг клуб, значи, че поддържа тази позиция. Това е поведение на разсърдено дете и е притеснително", каза Невил пред Sky Sports.

В колонката си в "Телеграф" бившият английски рефер Кейт Хакет смята, че няма съмнение, че Нотингам има добри основания да се чувства ощетен от решенията. "Тома казано, има начини да се изрази позиция и разочарование, като Нотингам Форест можеше да го направи по по-добър начин", смята Хакет.