Перспективите пред полузащитника Морган Шнайдерлин в Евертън не изглеждат никак добри, особено след доста неопределеното изказване на мениджъра Марко Силва. Макар португалецът да заяви, че опитният играч остава в плановете му, мнозина считат, че дните на последния са преброени.

29-годишният Шнайдерлин беше истински хит с екипа на Саутхемптън преди време и не е чудно, че Манчестър Юнайтед доста се постара, за да го привлече. На „Олд Трафорд” обаче французинът бързо се оказа излишен и през 2017-а премина в Евертън като част от мащабна лятна селекция. През първия си сезон той записа респектиращите 40 двубоя за „карамелите”, но оттогава досега успя да прибави само други 22. Във всичките си 62 срещи той се е отчел само с 1 гол и 1 асистенция.

Английските медии се надпреварват да пишат за изходящ трансфер на Шнайдерлин през януари, като се има предвид, че във Висшата лига той има едва 6 участия (като в 4 от тях се е появял от пейката).

„До този момент той остава в нашите планове”, заяви Силва. „Не сме обсъждали ситуацията с него, не съм говорил с никого за неговото положение в клуба. На този етап той е част от нашите планове”, добави португалецът.

Евертън заема 7-ото място във временното класиране на Висшата лига с 23 точки, на само 3 зад 6-ия Манчестър Юнайтед и цели 11 зад 5-ия Арсенал.