Ливърпул и Арсенал се изправят един срещу друг в голямото дерби на поредния кръг от Висшата лига. Мачът утре вечер е доста важен и за двата отбора, като „топчиите“ нямат поражение вече в 10 срещи. Бившият защитник на клуба от северен Лондон Бакари Саня очаква с нетърпение предстоящия двубой. Той обаче предупреди Микел Артета да бъде много внимателен със стартовия си състав. 
 
„Очаквам дербито с вълнение. Ще бъде много интересно и ще стискам палци за Арсенал. Това е   любимият ми отбор и винаги ще го подкрепям. Ако трябва да направя анализ на сезона дотук, истината е, че не започнахме добре. Началото беше разочароващо, но впоследствие нещата се подредиха. Сега сме в чудесна форма, изпълнени с увереност и готови за битка. 
 
Искам да призова Артета да избира мъдро и правилно състава за утре. Мачът е много важен и всеки иска позитивен резултат. Аз винаги съм вярвал в нашия мениджър - дори тогава, когато ситуацията бе изключително тежка. Арсенал се нуждае от опитни бойци, а не от 19 или 20-годишни деца. Младите бързо се оставят напрежението да ги завладее и не мислят трезво. В отбора трябва опитност, прецизност и хладен ум, за да успеем. 
 
Приемам Арсенал като мое дете и се отнасям към играчите така, както го правя към моя син. Когато получи слаба оценка в училище, аз го критикувам, защото зная, че е могъл да се справи по-добре. Утре ни чака тежък мач, който е важно да изиграем с главите си и да се представим достойно“, сподели Саня, който в един етап от кариерата си премина и през Манчестър Сити.