Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Луи Саха смята, че трудностите на Ромелу Лукаку пред гола се дължат донякъде и на стила, който се опитва да налага мениджъра на тима Жозе Моуриньо.

24-годишният белгиец бе най-скъпата покупка на „червените дяволи” през лятото на 2017-а. Те платиха 75 милиона паунда на Евертън за него, което съвсем естествено създаде определени очаквания сред феновете. Лукаку си заслужи 5-годишен контракт точно след като вкара 25 попадения в 37 мача за Евертън през сезон 2016/2017.

Едномесечната голова суша на Лукаку приключи

Неговата кариера в Юнайтед стартира наистина силно – с 11 гола в първите 10 шампионатни срещи, но после дойде рядък спад.

„Ромелу тръгнна много добре, видно е, че има още попадения у себе си”, коментира Саха, който вкара 42 попадения в своя престой от 4,5 години в отбора. „Искаме да го виждаме как разкъсва противниковите защити, защото той го умее.”

„Физически той е толкова силен. Бих казал, че той може повече, ала е лесно така. Понякога Лукаку не получава помощ и от стила, който Моуриньо изповядва. Пожелавам си през следващия сезон, когато вече е прекарал една година в работа с него, той да бъде по-постоянен”, допълни Саха.