Бившият национален селекционер на Англия Свен-Горан Ериксон предрече, че много клубове в Англия ще банкрутират, ако футболистите не приемат намаляване на заплатите си. 

37 снимки

Казусът за орязването на възнагражденията на футболистите продължава да е основна тема на Острова. Редица състезатели искат гаранции относно това по какъв начин ще бъдат използвани отнетите им доходи. Въпреки това Ериксон препоръча всеки да приеме факта, че от кризата с коронавируса ще има само недоволни. 

"Всички трябва да дадем по нещо. Животът не е в обичайния си ред - по един или друг начин всички сме губещи", започна шведът.

"В родината ми Швеция подкрепям третодивизионен клуб, който няма спонсори и трябваше да уволни редица служители, за да оцелее. Играчите трябва да си намалят заплатите и да бъда умни. Откъде ще идват парите, ако спонсорските договори не вървят и не се продават билети?".

"Клубовете в момента работят ден за ден, месец за месец. Всички ще загубят по нещо. Много клубове в Швеция правят същото и се постигат разумни решения. Дори и в Англия обаче, в ниските дивизи, клубовете трудно ще оцеляват без приходи от билети и телевизионни договори". 

"Редица играчи в големите клубове имат финансовите възможности да помогнат. Трябва да имат предвид, че ако няма пари, то няма кой да им плаща и на тях", завърши бившият национален селекционер на "трите лъва".