Борнемут е много близо до завръщане във Висшата лига. „Черешките“ правят силен сезон и имат нужда само от още няколко победи, за да подсигурят официално промоцията си в елита на Англия.

Звездата на водения от Скот Паркър тим, Доминик Соланке ,прави много добра кампания в Чемпиъншип, като той е с основна заслуга съставът от южния бряг да е с единия крак обратно сред най-добрите.  Сега, голаджията заяви, че е жаден отново да се докаже  и сподели, че твърдо вярва в  доброто бъдеще пред Борнемут.

„Всеки иска да играе във Висшата лига и аз не правя изключение. Имам недовършена работа в най-силното първенство в света, но към днешна дата съм съвсем различен футболист. Вярвам, че ще направим тези малки крачки и през следващия сезон ще играем където ни е мястото.  Жаден съм за изява срещу най-големите и бих искал да покажа истинските си възможности. Първо обаче, да свършим работата си докрай и тогава можем да говорим за висшата лига. В нашия клуб цари пълно обединение и много добре знаем колко малко ни е нужно, за да постигнем целта си“, каза Соланке.