Бившият лекар на Арсенал Гари Люин сподели, че счупеният крак на Едуардо е най-тежката контузия, която е виждал през цялата си кариера. 

Getty Images
49 снимки

Люин беше част от Арсенал в продължение на 22 години, включително и при прословутия инцидент с хърватския нападател, който видя как през 2008-а година защитникът на Бирмингам Мартин Тайлър влиза с бутоните в глезена му и го чупи по брутален начин. 

Люин си припомня с ужас случката, определяйки травмата като най-ужасяващата, която е виждал в кариерата си. Той е работил и в състава на Уест Хем и английския национален отбор. 

"Никога няма да го забравя, беше най-лошата контузия, която някога съм виждал. Подобни неща ти се запечатват в съзнанието. Отидох на терена и веднага забелязах, че кракът му е в грешна позиция и костта стърчи от чорапа му", започна ужасяващия си разказ Люин. 

"Задържах крака, за да засъм сигурен, че не може да го движи. Накарах Фабрегас да говори с него, тъй като испанският и португалският са подобни езици. Само така можехме да комуникираме с него. Успяхме да му обездвижим крака и да го успокоим". 

"Той беше закаран в болница, където са лекували военни след претърпени контузии в Афганистан. Хирургът се справи отлично, той беше виждал подобни неща буквално всеки ден", завърши лекарят пред английското издание "The Atheltic".