Отборите на Арсенал и Ливърпул се интересуват сериозно от звездата на Уулвърхемптън Адама Траоре. 24-годишното крило на „вълците“ ще бъде доста апетитна хапка за топ клубовете в Европа след силния сезон, който прави за тима на Нуно Еспирито Санто. Той отбеляза шест гола и регистрира десет асистенции до момента през кампанията.

Арсенал и Ливърпул изглеждат като най-сериозните кандидати за неговия подпис, твърди „Sun“. Преди време мениджърът на „мърсисайдци“ Юрген Клоп сподели, че е останал впечатлен от изявите на испанеца.

Траоре премина през младежките формации на Барселона, но въпреки че дебютира на 17, кариерата му на „Камп Ноу“ не се получи, както беше планирано и той замина за Астън Вила през 2015 година. След един неуспешен сезон на „Вила Парк“ бе пратен в Мидълзбро, където започна и неговото израстване. Но едва след като се присъедини към Уулвс през 2018 година, той започна да блести във Висшата лига.

Въпреки миналото си в Барселона, асът на „вълците“ призна, че няма да има проблем да подпише и с най-големия съперник на „каталунците“ - Реал Мадрид, ако „лос бланкос“ го пожелаят.

Всеки клуб, който иска да вземе испанецът, ще трябва да разтвори широко портфейла си. Според информациите от „Молиню“ искат 80 или дори 90 милиона лири за Траоре, но последните събития предполагат, че и 70 милиона паунда биха били достатъчни.

Вчера и агентът на Траоре - Родри Бастер подклади още спекулациите за трансфер, след като сподели, че крилото на Уулвърхемптън е готов да получи много добри оферти през предстоящия трансферен пазар.