Всички фенове на Нюкасъл с нетърпение очакват да разберат кои футболисти ще бъдат привлечени през зимния трансферен прозорец. Бившият защитник на "свраките" Никос Дабизас обаче предупреди шефовете да бъдат много внимателни със селекцията. Според него трябва да се подхожда разумно и да се изберат подходящите хора. 
 
„Зная, че всеки чака месец януари и сигурно си мисли, че благодарение на  огромната финансова мощ, която има клубът, всичко ще се оправи. Не е толкова лесно, не е толкова просто да купиш точните попълнения, да ги вкараш в отбора и всички да са едно цяло. Нужно е време и много работа. Да, Нюкасъл ще пазарува, най-вероятно ще са доста активни, но аз ги призовавам да внимават. Не е въпросът да купиш някого, важното е този човек наистина да си заслужава  цената. 
 
Както добре знаем, януари не е много подходящ месец за трансфери, големи покупки се правят през лятото. Оптимист съм за бъдещето, винаги съм бил, но просто съветът ми към всички е да избират разумно и всичко да се случва бавно. Многото пари не решават всичките проблеми.  Нещата ще се подредят, но нека се действа стъпка по стъпка и се изгради визия с години напред. С упорита работа и труд,  резултатите няма как да не дойдат“, коментира Дабизас.