Отборът на Нюкасъл се надяват да завърши първия си зимен трансфер през следващата седмица с привличането на защитника Киърън Трипиър от Атлетико Мадрид. Мениджърът на „свраките“ Еди Хау иска да подсили сериозно отбора си през януари, за да може тимът да се измъкне от зоната на изпадане и запази елитния си статут.

„Telegraph“ твърди се, че преговорите с 31-годишния бранител на испанския шампион са в напреднал етап. Трипиър вече е играл преди под ръководството на Хау в Бърнли и се смята, че е готов за връщане във Висшата лига.

Той има записана откупна клауза в размер на 31 милиона паунда в договора си с Атлетико Мадрид, но това едва ли ще изглежда проблем за Нюкасъл след придобиването на клуба от консорциума от Саудитска Арабия.

Ако трансферът бъде осъществен, то „джордитата“ ще се преборят за подписа на английския национал с Манчестър Юнайтед и с бившия у отбор Тотнъм.

Нюкасъл продължава да следи ситуацията и с централния защитник на Лил Свен Ботман. Тимът се очаква да потърси и нов нападател, особено след контузията на Калъм Уилсън.