Арсенал отстъпи контрола в надпреварата за титлата във Висшата лига, след като направи три равенства и записа поражение с 1:4 на от Манчестър Сити. Роб Холдинг, който се бори в защита, откакто влезе като заместник на контузения Уилям Салиба, беше изцяло надигран от Ерлинг Халанд и Емануел Пти вярва, че "артилеристите" няма да имат никакъв шанс да спечелят трофеи, ако защитникът продължи да бъде титуляр. Французинът също така твърди, че колебливото представяне на Холдинг е повлияло на "увереността" на Габриел Магаляеш в сърцето на отбраната, което от своя страна е повлияло негативно на останалата част от отбора.

"Не искам да критикувам Холдинг, той полага много усилия и дава всичко от себе си, но ако искате да печелите титли, мисля, че е трудно за Холдинг да играе всеки мач, тъй като напоследък се изискваше доста от него", сподели Пти.

"Виждам, че Габриел няма същото самочувствие, когато играе с Холдинг, той изглежда като различен защитник. В защита Арсенал не е толкова силен, когато Салиба и Габриел не играят заедно, това се отразява на останалата част от отбора и те също не играят по същия начин. Бен Уайт и Олександър Зинченко не атакуват достатъчно, когато Салиба не е там. Това им влияе психически и тяхната увереност липсва, когато не е там", добави французинът.

Арсенал ще се завърне в игра срещу Челси във вторник във Висшата лига на "Емирейтс".