Бившият футболист на Челси, Стийв Сидуел, разкри любопитни подробности от съблекалнята на "сините" от времето на първия престой на Жозе Моуриньо в клуба. Португалският наставник дойде на "Стамфорд Бридж" през 2004 година и в рамките само на 3 години спечели 5 трофея със "сините". На 20 септември 2007 година след редица разногласия обаче Челси и Моуриньо поеха по различни пътища, а Сидуел разкри, че това въобще не се е понравило на футболистите. 

"Никога не съм усещал подобно напрежение или страх, че съм затруднен от дадена ситуация", призна полузащитникът. 

"Няколко срещи преди това пресата вече пишеше разни работи, но те никога не се отразяваха в съблекалнята. Отборът бе обединен, никой не бе застанал срещу него, той не бе загубил съблекалнята."

"Когато си тръгна, го разбрах от радиото. Шофирах колата и си помислих "Мамка му, той си тръгна. Какво ще правим сега?". После всички се събрахме на тренировъчната база в Кобъм. Той дойде да се сбогуваме и бе толкова неловко. Можеше да се чуе падането на кърфица, сякаш някой бе умрял", заяви Сидуел.

"Да видиш силни характери като Дидие Дрогба, Франк Лампард и Джон Тери да плачат на пода е наистина странно. Всички се разстроихме." 

Моуриньо си тръгна от "Стамфорд Бридж" след серия от лоши резултати и остави Абрамович да се чуди кого да постави за негов заместник. Така Авраам Грант, който бе назначен като спортен директор в клуба и нямаше треньорски лиценз, пое позицията на мениджър