Липсата на сериозни попълнения през лятото продължава да бъде тема, която силно вълнува феновете на Нюкасъл. Въпреки добрия старт на сезона и 7-те точки след 3 кръга, някои смятат, че с течение на кампанията „джордитата“ ще си имат проблеми, поради липсата на широчина в състава.

Подобно мнение изрази и легендата на „свраките“, Алан Шиърър, според когото в клуба са пропуснали чудесна възможност да си осигурят класни попълнения и да атакуват зона Шампионска лига.

„Мисля, че в Нюкасъл допуснаха грешки през лятото. Не знам какво се обърка, но със сигурност не се случи това, което всички фенове искаха. Смятам, че съставът не е по-добър в сравнение с миналия сезон и това ще се отрази в близко бъдеще. Еди Хау не получи футболистите, които желаеше, а с няколко класни имена, Нюкасъл спокойно можеше да атакува Шампионската лига и да опита отново да играе в най-силния европейски клубен турнир. Колкото и позитивно да стартира новия сезон, не съм кой знае какъв оптимист, защото повечето клубове се подсилиха, а в нашия състав липсва широчина и няма да е никак лесно. Все пак, дано не съм прав и се надявам, че в края на настоящата кампания Нюкасъл поне ще се класира за Европа“, сподели Шиърър.