Бившият английски национал Гарет Бари ще бъде включен в новото издание на Книгата на рекордите "Гинес". Причината е постижението му в Премиършип за брой на мачовете като титуляр. 

През този уикенд той ще запише своя двубой номер 580 в стартовата единадесеторка на тим от Висшата лига. Така ще подобри постижението на бившия вратар на Ливърпул Дейвид Джеймс, който има 579. 

Постижението на халфа на Евертън обаче е още повече за уважение тъкмо поради причината, че е полеви футболист и конкуренцията на неговия пост е доста по-голяма. Но въпреки че е на 35 години, той все още е незаменима част за тимовете, в които играе. 

Ако не този, то най-късно следващия сезон, той ще стане и футболистът с най-много мачове в историята на Премиършип. Досега има 602 двубоя на третата позиция в тази ранглиста, а лидерът Райън Гигс е с 632. Между тях е Франк Лампард с 609. 

Стига да се опази от контузии обаче, Бари ще задмине и двамата, най-малкото защото договорът му с "карамелите" е до 30 юни 2018 г., а мениджърът Роналд Куман не дава индикации, че ще го закотви на пейката.