Един от най-опитните играчи в състава на Евертън Гарет Бари ще запише по уникален начин името си в историята на английския футбол през уикенда. Тогава той ще запише своя мач номер 600 в Премиършип. 

Така английският халф ще стане едва третият футболист с подобно постижение в английския елит. Повече от него имат единствено Райън Гигс (632 мача) и Франк Лампард (609 мача), като от двамата само вторият все още е активен футболист, макар и не на Острова. 

Мениджърът Роналд Куман обяви официално, че ще пусне полузащитника на терена срещу Мидълзбро в събота от 19:30 часа. Този мач ще можете да наблюдавате в ефира на DIEMA SPORT 2, както и на нашата платформа GONG PLAY

"Невероятно постижение за Гари, не всеки ден можеш да отпразнуваш 600 мача в Премиършип. Това са 19 сезона поред, а все още е важна фигура за нас и не го пускаме за по няколко минути. Той е много умен играч, като единствено трябва да му намаляваме по малко натоварванията в тренировките, за да е напълно готов за битките", сподели Куман. 

35-годишният Бари дойде на "Гудисън парк" през 2013 г., като досега има 102 битки с екипа на "карамелите". Единствените други два отбора, за които е играл, са Астън Вила и Манчестър Сити, като кариерата му започна през вече много далечната 1998 г.