Бившият английски национал Джо Коул призова ръководството на Арсенал да помисли за бъдещето. Той смята, че мениджърът Микел Артета трябва да поеме своята отговорност за слабото представяне през настоящата кампания, но посъветва шефовете да оставят испанския специалист да работи и през следващия сезон. 
 
„Да ви кажа честно, аз смятам, че Арсенал доста трудно ще стигне до Европа. Има шанс, но нещата не зависят само от тях, и дори да спечелят оставащите си двубои, нищо не е сигурно. Мисля, че в клуба трябва да анализират много добре и задълбочено отминаващата футболна година и да си направят ясна равносметка.  Моето мнение е, че тимът няма да играе в европейските турнири, последната възможност за тях бе Лига Европа. 
 
Сега е моментът да се определят приоритетите и целите за новия сезон. Отборът разполага с млади и обещаващи играчи, но Артета трябва да знае, че той носи цялата отговорност за слабите резултати. Харесвам го, но нека  да  му е ясно, че никой няма да го чака вечно. Ако зависи от мен, бих го оставил да работи и през новата кампания, считам, че шефовете трябва да му дадат още време, и кой знае - нещата може и да се случат“, коментира Коул.