Бившият футболист на Тотнъм – Клайв Алън разкри, че е болен от коронавирус. Той разказва, че след като е проявил симптомите, се е обадил на спешния номер и са му отговорили да изчака до 3 дни, след което ще получи обратно обаждане. Алън в действителност бил потърсен след дни, а впоследствие човек от здравното министерство дошъл в дома му, за да му направи тест. За разлика от България, където се установява в рамките само на 24 часа дали някой е болен, бивш национал на Англия е принуден да стои 5 дни в неведение преди да разбере дали е заразен със смъртоносния COVID-19.

58-годишният мъж е в изолация в дома си от 9 март, когато е започнал да се чувства зле. 5 дни по-късно се е тествал и резултатът се оказал положителен.

„Имах класическите симптоми: висока температура, задух и чувство, че е грип. 2-3 дни нямаше промяна в състоянието ми, след което се чувствах зле още 5, особено в един от тях конкретно. Имах лошо главоболие, което принципно никога не получавам. Сякаш главата ми бе стегната. След като започнах да се чувствам по-добре, се появи сухата кашлица за около 3 дни. Тъй като имаше информация за болестта, се обадих на 111 и те ми казаха, че ще ми звъннат до 2-3 дни, което и стана. Дойдоха след 3 или 4 и ме тестваха вкъщи. Здравното министерство го уреди. Дойде жена, която взе проба от носа и устата ми. Тръгна си, а резултатът ми излезе след 5 дни. Помислих си, че ме е атакувал лош грип, но предвид ситуацията бях малко притеснен, защото доста се говореше за коронавируса. Моментално се изолирах, когато започнах да се чувствам недобре. Това бе на 9 март. Все още съм изолиран", споделя той.