Раздялата между Арсенал и Месут Йозил в края на сезона е чиста формалност. С подобна новина излезе германското издание „Билд”.

Както е известно, договорът на 28-годишният футболист изтича в края на сезона и вече доста време преговорите между него и ръководството буксуват. В същото време феновете почти всеки мач недоволстват от усилията, които плеймейкърът полага на терена, а това допълнително нагнетява напрежението.

Арсенал почва преговори с петима основни играчи

„Билд” твърди, че всъщност за последно Йозил е разговарял с клубните босове през февруари. Изданието счита дългата пауза за сигурен знак, че отношенията между двете страни вече са стигнали фазата на тотален разпад.

Вестникът също така уточнява, че Арсенал се е оттеглил от разговорите с Йозил, макар първоначално да му е предложил годишна заплата от 9 милиона евро (около 8,1 милиона паунда). Причината за това куриозно е Арсен Венгер и несигурността около бъдещето на мениджъра през втората част от миналия сезон. Тогава Пари Сен Жермен сериозно изкушаваше специалиста и шефовете на „топчиите” решиха да замразят всякакви по-нататъшни стъпки, преди да се разбере дали наставникът ще остане.

Венгер: Санчес остава отдаден на Арсенал

Венгер в крайна сметка подписа контракт за още 2 сезона с клуба от Северен Лондон. Йозил едва ли може да се надява на подобна развръзка, а е факт, че от началото на сезона той няма нито гол, нито асистенция.