Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че Алексис Санчес остава концентриран върху представянето си за „артилеристите“.

Манчестър Сити направи късен опит да вземе чилиеца, като предложи 60 милиона евро, но не сполучи, като според твърденията футболистът е останал бесен на клуба, че не го е пуснал на „Етихад“. 

Венгер обаче е сигурен, че това няма да се отрази на Санчес и той ще продължи да дава най-доброто от себе си за Артилеристите, когато е на терена. 

„Аз съм убеден, че той остава на 100% отдаден на Арсенал. Нямам съмнение в това. В крайна сметка аз искам от играчите да мислят за кариерата си и настоящия сезон. Винаги съм очаквал пълна отдаденост от играчите си, както аз съм отдаден на клуба и съм сигурен, че ще я получа. На мен ми е много трудно да говоря относно случилото се. Това, което искам в момента е футболистът да остане фокусиран върху представянето си за Арсенал през този сезон“, коментира Венгер.

„Когато вземеш решение да се разделиш с играч от калибъра на Санчес, ти задължително трябва да вземеш негов заместник. Когато не успееш да сториш това, не можеш да си позволиш да пуснеш Санчес“, добави мениджърът на Арсенал.

Венгер: Лемар избра да остане в Монако

„Все пак, очаквам от Алексис да продължи да играе със същото желание, както и досега. Да, трудно ми е да говоря за тази ситуация. Неговото положение е подобно на това с Месут Йозил. Имаме два варианта – или ще намерим някакъв начин да преподпишем с тях, или те ще напуснат без пари. Очаквам Алексис да помиси за кариерата си този сезон“, каза още Арсен Венгер.