Отборът на Манчестър Юнайтед отново се провали с гръм и трясък, губейки с 0:2 при гостуването на последния в класирането Уотфорд в предпоследен мач от 18-тия кръг на Висшата лига. С голове на Исмаила Сар и Трой Дийни в началото на второто полувреме "стършелите" се поздравиха с дебютен домакински успех за настоящата кампания. 

31 снимки

Първата част на мача премина преимуществено с битка в средата на терена и много брак в отиграванията и на двата отбора. Въпреки цялостното неумение на Манчестър Юнайтед да застраши вратата на домакините, все пак момчетата на Оле Гунар Солскяер достигнаха до най-доброто положение в частта. 

В 34-та минута, след поредица от единоборства в средата на терена Антони Марсиал произведе чудесен пас зад гърба на защитата на домакините, за да намери движението на Джеси Лингард. Англичанинът се откъсна сам срещу Бен Фостър, но прехвърлящият му удар премина малко над вратата на Уотфорд. 

В началото на второто полувреме, само в рамките на 4 минути, момчетата на Найджъл Пийрсън нанесоха два непреодолими удара по амбициите на "червените дяволи". 

В 50-та минута, след центриране на Уил Хюс от свободен удар, Кристиан Кабаселе отклони към Исмаила Сар, който с не особено чист удар насочи топката към вратата на Давид Де Хеа, а стражът на гостите допусна безумна грешка, изпускайки слабия шут в собствената си врата за 1:0. 

Само няколко минути по-късно резултатът вече беще 2:0. След дълга топка към Трой Дийни, нападателят я свали в краката на Сар в наказателното поле, а Аарън Уан-Бисака извърши грубо нарушение, което не остави друг избор на съдията освен да отсъди 11-метров наказателен удар. Зад топката застана именно Дийни и не сбърка, за да удвои аванса на своя тим. 

 

Този развой на срещата принуди наставникът Сослкяер да направи определени промени в състава си. На терена се появи Мейсън Грийнууд, а по-голямата новина беше свързана със завръщането на звездата Пол Погба, след близо 3-месечно отсъствие. 

Това обаче не доведе до попадение във вратата на Бен Фостър, въпреки опитите на "червените дяволи" в последните 10 минути на срещата. Хари Магуайър се опита да затрудни английския вратав с глава в 82-та минута, преди минута по-късно Погба да стреля от границата на наказателното поле. И в двата случая обаче вратарят на Уотфорд беше стабилен. 

В предпоследната минута на срещата Маркъс Рашфорд получи топка в наказателното поле, обърна се и стреля по земя, но Фостър успя да запази чистата си мрежа, избивайки с крак. 

По този начин еуфорията от последователните победи над Манчестър Сити и Тотнъм бързо беше забравена на "Олд Трафорд", като отборът остана на 8-та позиция с едва 25 точки до момента през кампанията. За Уотфорд, от друга страна, това е лъч надежда, като победата изравнява състава на Пийрсън с 19-тия Норич и го доближава на 6 точки от спасителната зона.