Отличен Тотнъм победи с лекота безличен Манчестър Юнайтед в дербито на 25-ия кръг в Премиършип. Сензационен гол след 11 секунди, както и зрелищен автогол на Фил Джоунс донесоха успеха за домакините на „Уембли”.

Момчетата на Жозе Моуриньо изиграха един от слабите си двубои през сезона и съвсем закономерно напуснаха терена с наведени глави и с ясното съзнание, че авансът им пред останалите в борбата за второто място бе намалена.

11 секунди – толкова бяха необходими за първия гол на „шпорите”, който се яви и вторият най-бърз  в историята на Премиършип. Негово дело бе Кристиан Ериксен. Веднага след старта от центъра последва дълбок пас към наказателното поле на съперника. Фил Джоунс загуби единоборството във въздуха, Крис Смолинг бе елиминиран от добро отиграване на Деле Али, топката стигна до Ериксен, който с перфектен изстрел реализира за 1:0.

След попадението Юнайтед направи две опасни атаки и поне първоначално изглеждаше, че „червените дяволи” не са се впечатлили от ранния студен душ.

Само че в 28-ата минута последва още един, който освен това бе дело на собствен футболист в лицето на Фил Джоунс, отбелязал си зрелищен автогол. Бранителят закопа своя Юнайтед, след като действа ужасно нескопосано при опит да изчисти топката след пас по земя на Киърън Трипиър отдясно. Топката стигна до краката на Джоунс, който не успя да се ориентира и заби топката в собствената си врата с изпълнение, на което могат да завидят доста нападатели.

Веднага след попадението Антони Марсиал стреля опасно, но Уго Лорис спаси. Ерик Дайър и Хари Кейн пък заплашиха вратата на гостите до края на полувремето.

На почивката новото попълнение Лукас Моура бе представено пред феновете на „шпорите”, а доброто настроение продължи и през втората част, защото Юнайтед продължи да изглежда безлично и по никакъв начин не застраши успеха на съперника. Единственото истинско голове положение за „червените дяволи” през вторите 45 минути бе дело на Ромелу Лукаку, чийто хубав изстрел в 56-ата минута бе спасен фамозно от Лорис. В същото време Ериксен, Сон и Кейн дори можеха и да реализират трети гол за победителите.

Така Тотнъм вече има 48 точки, с което остава на пето място, но пък се доближава само на 5 точки от Юнайтед, който остава на второ място.

В другите мачове:

Челси - Борнемут 0:3
Евертън - Лестър 2:1
Нюкасъл - Бърнли 1:1
Саутхемптън - Брайтън 1:1
Манчестър Сити - Уест Бромич 3:0
Стоук - Уотфорд 0:0