Отборът на Борнемут поднесе една от най-големите изненади в 15-ия кръг на Висшата лига, а защо не и за целия сезон във Висшата лига. „Черешките“ разбиха настоящия шампион Челси в неговия дом „Стамфорд бридж“ и увеличиха серията си без загуба в шампионата на цели шест мача.

Борнемут спечели по безкомпромисен начин сблъсъка в английската столица. Възпитаниците на Еди Хау разбиха своя противник с 3:0, като и трите попадения в мача паднаха през втората част. Калъм Уилсън, Жуниор Станислас и Нейтън Аке бяха точни за гостите, за да изковат знаменития успех за своя тим на „Стамфорд бридж“.

След поражението за Челси и победата на Ливърпул вчера над Хъдърсфийлд, „сините“ от Лондон сдадоха третото място във временното подреждане именно на „червените“ от „Анфийлд“. Двата тима имат равен брой точки – по 50, но головата разлика към този момент е в полза на „мърсисайдци“.

Крахът на Челси бе изгледан и от новите попълнения на „сините“ Емерсън Палмиери и Оливие Жиру, който подписа непосредствено преди първия съдийски сигнал в мача. Двамата заеха местата си на резервната скамейка на домакините, но за тяхно съжаление останаха разочаровани от видяното.

През първото полувреме двата тима не показаха кой знае какво, като домакините дори не успяха да отправят точен удар в очертанията на вратата на своя противник. Челси привидно владееше инициативата, а футболистите на Еди Хау се одбраняваха спокойно без да предприемат излишни рискове.

Развръзката в срещата обаче дойде през втората част. Още от първите минути домакините се хвърлиха в предни позиции, за да решават мача, но това им изигра изключително лоша шега.

Калъм Уилсън бе изведен по отличен начин от Джордан Айб в 51-ата минута и останал сам срещу Тибо Куртоа пусна топката под плонжа му за 1:0. Челси реагира веднага и се хвърли в предни позиции, но в 64-ата минута получи втори сериозен удар, който тотално срина домакините.

Жуниор Станислас се разписа, макар и с известна доза късмет, за 2:0, а само три минути по-късно след разиграване от корнер, бившият футболист на „сините“ Нейтън Аке сложи точка на спора с трети гол.

Така Челси се смъкна до четвъртото място във временното класиране с актив от 50 точки. Толкова има и третия Ливърпул, който обаче е с по-добра голова разлика. Борнемут е 10-ти с 28 пункта. 

В друг мач, който се игра по същото време Евертън надви Лестър с 2:1, а и двата гола за домакините реализира новото попълнение Тио Уолкът. За „лисиците“ точен бе Джайми Варди от дузпа.

Нюкасъл не успя да се справи с Бърнли и стигна само до 1:1 на своя „Сейнт Джеймсис Парк“. Същия резултат се получи и в сблъсъка между Саутхемптън и Брайтън.