Отборът на Манчестър Юнайтед разби рекорда за най-много поредни домакински жребия в домашните купи - Карабао Къп и ФА Къп. Късно вчера „червените дяволи4 бяха изтеглени да се изправят срещу Нюкасъл на „Олд Трафорд“ в четвъртия кръг на Карабао Къп, като мачът ще бъде повторение на финала от миналия сезон.

Така Юнайтед подобри рекорд на Шрюсбъри Таун от 11 поредни домакинства, а медиите в Англия изчислиха, че шансът за такъв късмет е 0,02 процента или 1 към 4096.

Gulliver/GettyImages
36 снимки

Серията на Юнайтед започва с домакинство на Уест Хем Юнайтед през септември 2021-а година, като от тогава единствени гостувания на тима за купите са при мачове на разменено домакинство или на стадион "Уембли", където се провеждат полуфиналите и финалът на ФА Къп, както и финалът на Карабао. В досегашните 11 поредни домакинства Манчестър Юнайтед е записал 9 победи, 1 равенство и 1 загуба.

В другите по-интересни мачове от четвъртия кръг на Купата на лигата Уест Хем ще посрещне Арсенал, Челси е домакин на Блекбърн Роувърс, а Ливърпул гостува на Борнемут.