Надеждите сред феновете на Арсенал за промени в собствеността и мениджърския пост на клуба бяха попарени. Това стори лично собственикът на "артилеристите" Стан Крьонке. 

Американският магнат обяви, че няма никакво намерение да се разделя с контролния пакет акции, както и да сменя мениджъра Арсен Венгер, у когото вижда идеалния човек да води "топчиите". 

Французинът е начело на лондончани вече 21 години и за това време ги е извел до 17 трофея. В последните години обаче това се случва все по-рядко и затова феновете нееднократно поискаха оставката му. Но Крьонке няма такива планове. 

Арсенал и Ман Сити може да бъдат изхвърлени от Купата на Лигата

"Когато продължаваш договора на мениджъра си, ти вземаш предвид редица фактори и се надяваш да си подредил приоритетите правилно. Точно това сторихме и ние. Много пъти съм се сблъсквал с подобна ситуация и мисля, че Арсен е правилният човек, защото върши страхотна работа."

"Най-лесното е да сменяш треньорите, а много тимове правят именно това. Много по-трудно е обаче да изградиш нещо. Ние се опитваме да направим именно това. Уважавам изключително много Арсен и му имам доверие", сподели Крьонке и добави, че няма намерение да продава акциите си. 

"Имам 67% от акциите на клуба и те няма да сменят собственика си", сподели американският магнат, който е притискан да продаде пакета на руския милиардер Алишер Усманов.