Играчите от Висшата лига, които се завръщат в Англия от държави, поставени в „червения” списък от британското правителство, ще бъдат освободени от задължителната карантина, но само ако са изпълнили едно условие. Те трябва да бъдат изцяло ваксинирани.

Въпреки това обаче, те ще имат правото единствено да тренират в своите клубове и да минимизират контактите си, извън служебните си задължения.

Ако даден играч, който се завърне в Англия от страна от т.нар. „червен списък”, не е ваксиниран, то той подлежи на задължителна десетдневна карантина.

Редица играчи трябва да пътуват извън Великобритания, за да вземат участие в мачовете на националните си тимове за световните квалификации. По време на миналата международна пауза се заформи истински скандал с бразилските футболисти от Висшата лига, които имаха повиквателни.

Ливърпул отказа да пусне играчите си, а това им донесе санкция и забрана да играят за „червените” за определен период от време. Все пак след преговори с Бразилската футболна федерация, наказанието бе отменено и те не пропуснаха нито един мач на мърсиайдци.