Не отне много време на Тотнъм Хотспър да намери заместник на уволнения Маурисио Почетино. Клубът назначи Жозе Моуриньо, а това предизвика коментари на мнозина футболни хора. Най-логично и българинът Димитър Бербатов взе отношение, след като е записан със „златни букви” в историята на „шпорите”.

Специалния трябва да донесе много красиви моменти, а Митко сподели: „Всъщност това ще се отрази по-добре на отбора, тъй като той е непукист за случващите се събития”. „Неговата визитка от спечелени трофеи е красноречива – Висша лига, Шампионска лига, а където отиде печели. Напълно нормално е да има самочувствие”, призна Бербо пред световен букмейкър.

Разкриха колосалната неустойка на Поч

Бербатов смята, че Моу ще разтърси Северен Лондон и играчите му ще трябва да се доказват, тъй като знаят, че той не би се поколебал да ги „нарани”, независимо от тяхното име, слава или статистически показатели. „Играчите ще желаят да покажат най-доброто от себе си и те ще знаят, че трябва да се доказват изключително много. Моуриньо ще донесе нови идеи и нов начин на игра. Тренировките ще са различни, а играчите ще трябва бързо да го установят, всички. Това е ново назначение. Всеки път, когато нов треньор дойде, той ти носи „свежа глътка въздух”. Играчите ще трябва да се събудят и да са на високо ниво. Според мен футболистите са развълнувани от идването на Жозе, тъй като ще са водени от един от най-добрите мениджъри в света. Това е страхотна възможност за него”, добави Митко Бербатов.

Моуриньо първо се закле да не води Тотнъм, и то преди четири години

Португалецът не водеше отбор от уволнението си от Манчестър Юнайтед през миналия сезон, но българинът смята, че тази почивка е била позитивна за него. Сега той ще може да се отдаде максимално към работата си, отчете още Бербо. „Моуриньо имаше добра ваканция, гледайки различни отбори да играят. Коментира ги и със сигурност е набавил достатъчна информация за големите обори. Сега поема чудесен отбор с чудесни играчи и ще е в Лондон – градът, който обича, така че мисля, че това е перфектната връзка. Тотнъм е отбор, който иска да израства, еволюира и да постига неща в турнирите, така че мисля, че това е добра работа за него”, продължи Митко.

В Байерн не отрекоха, че Почетино е интерес за тях

Най-добрият български футболист през новия век подчерта, че Моуриньо има аурата да носи купите при себе си, въпреки че футболът му не е вълнуващ, но Тотнъм се нуждае само от това, след като Почетино е набавил нужните качества, но не е успял да спечели нищо. „Назначаването на Жозе в Тотнъм крещи, че бордът е наясно, че иска да докара трофеи в Лондон. Има опита и може да постигне победата, така че отборът трябва да се възползва. Той е печелил толкова много през кариерата си, така че ще е интересно как това ще се случи в Тотнъм. Помня как сър Алекс Фъргюсън ни разказваше как се е разминал по-късно в кариерата си с печелене на трофеи и му е отнело повече време да мисли за нещата в играта и да не мисли импулсивно. Моуриньо прави нещо подобни и смятам, че това ще го стори и в Тотнъм”, завърши Димитър Бербатов.