Бившият български капитан Димитър Бербатов смята, че нападателят на Тотнъм Хари Кейн ще трябва да се наложи да вземе „тежкото решение“ да остави Тотнъм и да премине в Манчестър Юнайтед. Бербатов спечели две титли във Висшата лига на „Олд Трафорд“, след като напусна „шпорите“, за да се присъедини към Юнайтед през 2008 година и смята, че Кейн може да се наложи да последва това.

Капитанът на „шпорите“ е един от най-добрите голмайстори в Европа през последните шест сезона, отбелязвайки 181 гола в 278 участия за Тотнъм. Но Кейн все още чака и първия си трофей с лондончани и призна, че може да бъде принуден да напусне, ако „шпорите“ не успеят да се подобрят.

Бербатов казва, че Кейн е в "абсолютно същата ситуация", както беше самия той преди повече от десетилетие и може да се наложи да напусне Тотнъм.

„Последната стъпка за мен беше присъединяването ми към Манчестър Юнайтед и знаех, че някои хора ще останат разочаровани, особено феновете на Тотнъм, но аз следвах собствения си път“, заяви Бербатов пред подкаста на „Football Daily“.

„Знаех, че ако пропусна този шанс, друг може да не дойде. Така е във футбола. Понякога трябва да вземете трудни решения. Същата ситуация се случва с Хари Кейн в момента, точно същата. Той е в същата ситуация като мен, тъй като той започна да си задава въпроси и може би главата му не е на правилното място. Същото беше с [Кристиан] Ериксен. Не изглеждаше да беше на терена в последните няколко мача. Гледах мачовете и видях, че той не е напълно концентриран“, продължи българинът.

„Кейн е в същата ситуация. Липсата на трофеи е основният проблем за играчи като него. Той не става все по-млад. Той иска да погледне назад и да знае, че е спечелил трофеи. Когато видя, че „шпорите“ играят с Юнайтед, дори на хартия, те имат по-добрите играчи, но отиват там със страх“, заяви още Бербатов.