Димитър Бербатов изрази мнението си за играта на настоящата деветка на Манчестър Юнайтед Златан Ибрахимович. Българинът даде интервю пред "Таймс", в което сподели, че се наслаждава на играта на шведа и не е учуден от представянето му.

Мнозина смятаха, че Ибра няма да бъде на ниво в Англия, но 13 гола до този момент затвориха устата на критиците.

Според Берба, който все още се надява да се завърне по английските терени, представянето на Ибрахимович е доказателство, че годините не са от значение.

"Не мисля, че някой е казвам това (че годините са проблем за Ибрахимович), защото той е играч на топ ниво, където с начина, по който играе, той може да играе още 2 години, може би и повече", заяви Бербатов.

"Той има тази класа и разбиране за играта и знае кога да натисне и кога да не хаби енергия, просто в правилния момент на правилното място и е там за да вкарва голове."

Ибра: Превзех английския футбол за 3 месеца

"Той има футболен интелект, а разбира се имаш и Гарет Бари в Евертън. Обичам да гледам по-възрастните футболисти, за да видя как играят и съм фен на тях двамата, защото на тази възраст във футбола е много трудно да поддържащ високо ниво на представяне, а те двамата го правят и заслужават похвали."

Бербатов сподели, че вижда и прилики между своя начин на игра и този на Ибрахимович. 

"Не всеки обича начина, по който играя. Имам собствен стил на игра, затова аз и Златан сме подобни в това отношение." 

Бербатов: Всичко е възможно