Деклан Райс е играч, за който се твърди, че е следен от Манчестър Юнайтед от известно време, но няма официална оферта за него все още. Възможно е полузащтникът да се премести през 2023 г., докато Уест Хем се подготвя за оферти през следващия трансферен прозорец, но Димитър Бербатов не смята, че "червените дяволи"  ще се присъединят към надпреварата за подписа на 24-годишния футболист, особено при сума от над 100 милиона паунда, тъй като те инвестираха сериозно в бразилския национал Каземиро, който впечатлява с изявите си с екипа на Юнайтед.

"Всичко се свежда до това какво иска мениджърът и как вижда отбора в главата си. Деклан и Каземиро играят на една позиция, но основната разлика между тях е, че единият е на 24 години, а другият на 30 години. Единият бавно върви към края на кариерата си, а другият все още дори не е в разцвета си и произвежда футбол със страхотно качество. Разбира се, клубовете ще преследват Деклан Райс и основното нещо, което той ще иска от новия си клуб, е обещанието, че ще играе.

Ако отиде в Манчестър Юнайтед, тогава той ще иска да играе и няма да желае да седи на пейката. Той няма да отиде в Манчестър Юнайтед, ако смята, че има шанс да бъде резерва на Каземиро. Би било странно, ако "червените дяволи" купят Деклан Райс, като се има предвид, че те току-що купиха Каземиро от Реал Мадрид. Единствената възможност, която имате, е да играете с тях по едно и също време, но ако го направите, ще трябва да пожертвате друг полузащитник, който играе по-напреднала роля нагоре по терена", сподели Бербатов.

Райс е обвързан с договор с Уест Хем само до 2024 г., но това споразумение включва опцията за допълнително удължаване с 12 месеца и това е, което помага да запази исканата цена висока в посока към това, което може да бъде ключов трансферен прозорец в неговата кариера.