Бившият български национал Димитър Бербатов коментира ситуацията около любимия си Нюкасъл, който е пред съдбоносна сделка. Собственикът Майк Ашли, като че ли най-накрая е благоволил да се раздели с контролния пакет акции в клуба и ще ги продаде за сумата от 300 млн. паунда на консорциум от Саудитска Арабия.

В Англия веднага се заговори, че „свраките” ще последват примера на Манчестър Сити и ще се превърнат в сериозна футболна сила на Острова и Европа. Бербатов обаче предупреди, че това може да не се случи веднага.

„Това, което се случва в Нюкасъл е доста вълнуващо, но въпреки това смятам, че ще им бъде много да привлекат топ футболисти, поне в началото”, написа Бербатов в колонката си за Betfair.

“Ако бях футболист в тази ситуация и те се обърнат към мен, първо ще преценя личната си позиция – къде играя, щастлив ли съм, какво е финансовото ми положение. Някои ще бъдат привлечени от парите, докато други ще отидат там заради новия проект, други пък заради мениджъра. Различно е за всеки играч”, каза още той.

„Виждам, че някои сравняват ситуацията с Манчестър Сити, когато клубът бе продаден през 2008 и техният първи трансферен прозорец. Има някои общи неща. Точно тогава отидох в Юнайтед и за мен нямаше по-умен ход, заради историята на клуба, играчите и заради това, което можех да спечеля с този отбор. Понякога големите пари не купуват успехи”, допълни Бербатов.