Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов не е готов да отпише тима за предстоящото гостуване на Ливърпул, но българинът не спести критиките си към футболистите на Ерик тен Хаг за отпадането им от Шампионската лига.

В неделя „червените дяволи“ гостуват на „Анфийлд“ в опит да спрат серията си от две последователни поражения – с 0:3 от Борнемут и с 0:1 от Байерн Мюнхен, но задачата срещу лидера в класирането на Висшата лига няма да е никак лесна.

„Разбира се, че има надежда за Манчестър Юнайтед. Такава винаги има. Особено, когато говорим за дербита. Юнайтед влиза в мача след две загуби, но това е дерби и в него се очаква играчите да разберат важността му“, каза Бербатов пред сайта на популярен букмейкър.

Бившият капитан на националния отбор на България, който игра за Манчестър Юнайтед между 2008 и 2012 година, обаче има своите притеснения за представянето на тима през сезона. 20-кратните шампиони имат изиграни 24 мача през този сезон, като в тях са допуснали цели 12 загуби.

„Когато си Манчестър Юнайтед и играеш в Шампионската лига, трябва да си готов за това. Не може да завършваш на последно място в групата. След такова представяне чувстваш само срам, тъка, разочарование и яд към себе си и към съотборниците си. Не мисля, че футболистите на Юнайтед не са били готови за тези мачове, но когато им липсват определени качества, няма как да не страдат. Срамно е да си зад отбори като Копенхаген и Галатасарай. Играта срещу Байерн Мюнхен също не бе достатъчно добра. Но трябва да вдигнеш глава, да се извиниш и да продължиш напред, за да опиташ да се класираш за Шампионската лига догодина“, обясни Бербатов.

„Това, че Манчестър Юнайтед няма да играе в Европа, е лошо, защото „Олд Трафорд“ съществува точно заради тези европейски вечери. Но отборът не беше достатъчно добър и заслужено отпадна в групите. С цялото ми уважение към Копенхаген и Галатасарай, но в такава група нямаш право да си последен. В Шампионската лига резултатите са най-важни. Дори и да си играл добре, в крайна сметка важни са точките, защото без тях не може да се класираш“, добави още българинът.