Бившият български национал Димитър Бербатов призна, че Серхио Агуеро е футболистът, който е нанасял едно от най-големите му разочарования в неговата кариера. Именно Агуеро реализира гол в продължението на мача с Куинс Парк Рейнджърс в последния кръг на Висшата лига през 2012, за да отнеме титлата от ръцете на Манчестър Юнайтед, в чиито редици тогава се подвизаваше българина.

„За мен Серхио Агуеро е сред петимата най-добри нападатели в историята на Висшата лига. Той е един от най-добрите нападатели, които някога сме виждали в Европа, но мисля, че винаги е бил подценяван и никога не е получил заслуженото доверие”, коментира той.

„Головете му, това което направи за Манчестър Сити, как и играе и бележи е невероятно. Той е изключително уважаван от другите футболисти за начина, по който се справя. Моментът е тъжен за феновете на Манчестър Сити, но в един момент всичко в този живот приключва. Очаква го ново пътуване”.

„Той е номер девет, но в същото време е много повече от това. Той просто знае къде е вратата. Страхотен е в това да намира свободните пространства, да получава топката и да тормози защитниците”, допълва бившият футболист в традиционната си колонка за betfair.

„Неговият блясък ми отне титлата. За мое съжаление и за всички, свързани с Манчестър Юнайтед, той ни спря за титлата през 2012. Бях на терена и чакахме мачът на Сити да свърши, чувствахме се шампиони отново и изведнъж, чухме, че Агуеро е вкарал. Прибрахме се в съблекалните. Спомням си чувството, бях ядосан, тъжен и разочарован, защото не направихме достатъчно.

Спомням си, че всички се качихме в автобуса за вкъщи, когато всички видяхме за първи път гола. За нас чувството бе ужасно, но това бе един от моментите, който може да се случи само в английския футбол. Да вкараш два гола в продължението и да спечелиш титлата в продължението бе кошмарно за нас, но за тях бе истинска приказка и чудо.

„Има много спекулации къде ще отиде след края на сезона. Бих го взел в Манчестър Юнайтед. Въпреки връзката му със Сити и всичко, което е направил там, Агуеро е футболист, който не можеш да мразиш”, каза още Бербатов.