Нападателят Кристиан Бентеке заяви, че ще иска от клуба да му разяснят каква ще бъде неговата ситуация в клуба.

Дебютната кампания на белгиеца беше всичко друго, но не и успешна. Платените 32,5 милиона паунда през лятото го превърнаха в най-скъпата покупка преди сезона, ала той вкара само 9 гола във Висшата лига. Предвид загубения финал на Лига Европа и липсата на футбол в евротурнирите през следващия сезон е очевидно, че ще има рокади в състава. Бентеке твърди, че той не е единственият, който иска да научи повече за плановете на мениджъра Юрген Клоп.

„Мисля, че Ливърпул ме привлече заради моите силни и слаби страни. Разбира се, аз трябва да се адаптирам към стила на мениджъра, но сега сезонът приключи и ще се опитам да говоря с него. Трябва да намерим решение за следващия сезон“, каза таранът.

„Загубата във финала беше голямо разочарование за нас, защото през следващата кампания ще играем само във Висшата лига, а имаме голям, голям състав. Ще имаме мач само веднъж седмично и ще бъде трудно, така че мениджърът ще трябва да избира. Ливърпул е голям отбор и няма как да останем извън Европа за повече от 1 година. Иска ми се да науча плановете на мениджъра за следващия сезон. Не само аз съм така. Смятам, че доста от футболистите искат да видят какво ще се случи. Подписах договор за 5 години, а не само за 1“, добави Бентеке.