Нападателят на Ливърпул Кристиан Бентеке заяви, че няма никаква представа защо играе толкова малко, откакто клубът мина под ръководството на Юрген Клоп.

Белгийският национал пристигна в клуба през лятото срещу 32 милиона паунда от Астън Вила, като дойде по желание на бившия треньор Брендън Роджърс. Очевидно обаче солидната трансферна сума оказа влияние върху представянето му, а след уволнението на Роджърс статуквото се промени коренно. Идването на германеца се очакваше да разгърне потенциала на тарана, но реално той често беше упрекван, че не се движи толкова в наказателното поле, колкото Клоп иска от него.

Юрген Клоп едва дочака да се скара на Бентеке

Дотук през сезона Бентеке е стартирал като титуляр само 12 шампионатни двубоя, а последният такъв случай беше на 2 януари срещу Уест Хем. Оттогава досега той влиза като смяна, като дори не взе участие в загубения финал за Купата на Лигата.

„Някои от съотборниците ми казаха, че трябва да се радвам от идването на Клоп, защото определено ще играя“, коментира Бентеке. „Когато треньорът ти каже, че е искал да те вземе Дортмунд, а малко след това се окажеш на пейката и той те игнорира, става трудно да разбереш нещата.“

„Не разбирам защо хората ме критикуват за това (че не се движи достатъчно – б.р.). Мога да играя пресиращо и се движа доста. При все това ние не играем със стила на Барселона“, добави Бентеке.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS