Кристиан Бентеке отбеляза и двете попадения за Кристъл Палас при успеха с 2:1 като гост на Ливърпул от 34-ия кръг на Висшата лига. По този начин белгийският футболист има повече голове отбелязани на „Анфийлд“ срещу мърсисайдци, отколкото за отбора, в който играеше преди няколко сезона.

Той игра в Ливърпул само една година и вкара 4 гола на „Анфийлд“.

Бентеке вече има 5 гола при визитите си на Ливърпул. Той има три попадения на „Анфийлд“ с екипа на Астън Вила и 2 за Кристъл Палас.

След страхотното си представяне в неделя, Бентеке разкри, че играл с огромно желание срещу мърсисайдци, които се разделиха с него през изминалото лято след само един изигран сезон в клуба.

„Определено бях мотивиран. Знаехме, че ще е трудно да играем срещу тях, но мисля, че е редно да отдадем заслуженото на моите съотборници, които свършиха страхотна работа. Преди мача си казах, че ако реализирам гол няма да изразя радостта си, защото уважавам Ливърпул. Всичко, което се случи докато бях тук вече е зад гърба ми, но въпреки това очаквах с нетърпение срещата с бившите си съотборници”, допълни нападателят.