В един изпълнен с трудности сезон Нюкасъл изглежда отново ще успее да се спаси, а заслугата за това изцяло е на един човек - мениджъра Рафаел Бенитес. И въпреки очертаващия се хепиенд на кампанията, "свраките" не са наясно дали ще могат да ползват основния си коз и следващата кампания. 

Испанецът има договор само до края на сезона и призна, че разговорите са замръзнали там, откъдето е трябвало да стартират още преди повече от месец. И според него тази неяснота може да разконцентрира играчите върху постигането на целта тази кампания - 40 точки, които гарантират и на теория оцеляването на отбора. До тази кота остават още три пункта. 

"Не искам да ви давам много информация по тази тема, защото не ви е работа. Не може всяка седмица да говорим за моя договор. Ще ви кажа само едно. Имахме разговор с ръководството, казах им да ни оставят да се концентрираме върху задачите си на терена."

"Но сега сме в същата в позиция, на която бяхме и преди месец. Това е положението, просто очаквам отговорите, както и вие сигурно", заяви Рафаел Бенитес и не зарадва особено феновете на Нюкасъл, които разчитат на него в дългосрочен план.