Мениджърът на Нюкасъл Рафаел Бенитес е склонен да даде втори шанс на полузащитника Джонджо Шелви и му обясни как точно може да спечели обратно титулярното си място.

Бившият играч на Ливърпул е твърда резерва, откакто изтърпя наказание от 3 срещи заради безумната си постъпка в двубоя срещу Тотнъм от първия кръг на Висшата лига. Тогава той си позволи да настъпи съвсем умишлено падналия на земята Деле Али, за което получи червен картон. Впоследствие играчът призна, че от месеци посещава психолог, който има за цел да му помогне с овладяването на гневните изблици по време на игра.

Шелви с безумна постъпка при старта на Нюкасъл във Висшата лига

Санкцията за 25-годишния англичанин съвпадна и с пристигането на Микел Мерино под наем от Борусия Дортмунд. Баскът се представя изключително силно и изглежда малко вероятно да загуби мястото си заради Шелви. Все пак играчът, който се представи много силно през първата половина на миналия сезон в Чемпиъншип, не е тотално зачеркнат.

„Имах разговор с Джонджо и той е наясно с моите идеи. Той знае, че за да промени нещата, трябва да във всяка тренировка да показва качествата си и това, което искаме да виждаме от него. Реакцията на играчите ми е добра”, коментира Бенитес.

Тиктакащата бомба Шелви от месеци посещава психолог

„Проблемът е, че дори да се представяш добре, мениджърът е човекът, който решава. Той може да промени ситуацията, защото Джонджо е добър играч. Аз самият нямам никакви проблеми да променям играчите, ако се наложи.”

„Дали Мерино и Шелви могат да играят заедно? Да, защо да не могат? Смятам, че разполагат с нужните качества, а ако двамата разбират тактическата роля на другия, мога да си представя такъв вариант, да”, допълни Бенитес.