Бившата голяма звезда на английския футбол – Дейвид Бекъм, призна, че е пръснал целия си хонорар, даден му от Адидас, за да си купи BMW M3. Това се случи по време на един от епизодите в документалната поредица – Beckham, която се излъчва със съдействието на Netflix.

Бекъм е получил от германския концерн 50 хиляди паунда при първия си договор с бранда през 1996-а година, когато на практика се договоря с германците. Бившият халф изкарва 12 години в юношеския си клуб – Манчестър Юнайтед, преди да се присъдини към Реал Мадрид.

„През сезон 96/97 започнах да работя с различни рекламни фирми, които са извън футбола. Не много футболисти правеха това по това време, но разбира се, че получавах пари“, каза той в един от епизодите.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

„Харчех си парите за готини неща. Получавах и си казвах - „Искам този часовник“. След това получих 60 хиляди пауда от Адидас и отидох да си взема BMW M3”, сподели още той.

Бившият му съотборник при „червените дяволи“ - Рой Кийн, говори за това време, когато Бекс е дошъл на Карингтън с новото си возило. „Той беше първият, който го направи. Определено учуди всички на паркинга“.

„Той получаваше заплатата си в петък и харчеше всичко в събота. След това чакаше следващия си чек, за да презареди сметката си“, пък допълни Гари Невил.