Отборът на Барселона може да ускори мениджърските рокади в Челси и да направи така, че раздялата между „сините“ и Антонио Конте да се състои преждевременно, пише AS. Очакванията, тиражирани на Острова са, че италианският специалист ще си тръгне след края на кампанията, но най-новите слухове са, че при негативен развой на осминафиналната елиминация в Шампионската лига с каталунците, събитията може да се случат и по-рано.

Твърди се, че ако лондонският гранд не успее да прескочи „блаугранас“ и да продължи напред в турнира на богатите, големият бос на Челси Роман Абрамович ще вземе светкавични мерки. Вече се появиха информации, че опциите пред руския богаташ са сведени само до една. Става дума за бившия наставник на Барселона Луис Енрике.

Фактът, че испанският специалист е свободен, ще улесни в още по-голяма степен намеренията на Абрамович.

Същевременно в Англия вече витаят коментари, че не е нужно да се чака до края на сезона, за да бъде извършена промяната, особено при все колебливите изяви на „сините“.

Конте не се страхува от уволнение

В последния кръг Челси допусна тежко поражение с 0:3 от Борнемут. Това бе пета загуба за действащия шампион на Висшата лига от началото на сезона. В момента тимът от „Стамфорд Бридж“ заема четвъртото място във временното класиране с 50 точки, колкото има и третият Ливърпул, но мърсисайдци са с по-добри показатели. Убедителен лидер е Манчестър Сити с 68 пункта.

Конте: Трябва да забравим мача с Борнемут

Първият сблъсък между Челси и Барселона е на 20 февруари, като английският гранд е домакин в първата среща. Реваншът е на 14 март на „Камп Ноу“. И двата двубоя са с начален час 21.45.