Полузащитникът на Челси Тиемуе Бакайоко заяви, че не е на „Стамфорд Бридж“, за да замени Неманя Матич.

„Моята роля е да свързвам добре футболистите, които са около мен. Дали това ще бъдат Н‘Голо Канте и Франсеск Фабрегас или други. Много добре знаем, че Н‘Голо бе определен за най-добър играч във Висшата лига и аз имам много да уча от него“, коментира Бакайоко.

„Не съм тук, за да правя това, което е вършил Матич. Неманя е футболист, който аз харесвам страшно много. Той е много добър футболист. Аз съм тук, за да играя по моя начин. Опитвам се да вкарам това, което треньорът изисква от мен. Той иска да бъда в ролята на плеймейкър, да играя в атака, когато ми се отдаде такава възможност, но преди всичко да контролирам топката и да се наслаждавам на играта“, добави французинът.

„Аз се опитвам да показвам смесица от двама футболисти – част от Канте и част от Матич. Гледал съм двамата много в мачовете им за Челси. Това е отборът, който съм гледал винаги. Аз съм гледал почти всички мачове на тима от изминалия сезон“, продължи халфът.

„Аз не искам да правя като Матич. Не смятам, че съм тук само, защото играя на същата позиция. Аз се опитвам да правя това, което знам. Ако треньорът е щастлив от това, ще бъде чудесно. Ако той не е, аз ще продължа да работя здраво в опит да стана играчът, който той иска да бъда“, каза още Тиемуе Бакайоко.